Tiden som äts upp av allting och inget

Hej alla!

Vet inte riktigt var jag ska börja. Det är så många olika tankar i min hjärna nu för tiden. Och jag svänger väldigt fort mellan olika beslut. Ena stunden vill jag utveckla en specifik affärsidé, för att i nästa släppa taget helt och börja på nåt annat.

Det blir svårt att fokusera då… När viljan hoppar helt och fullt mellan olika projekt och idéer jag har.

Försöker därför hela tiden fånga mina tankar i ett zoo. Dressera dem och mata dem. Och se vilka som är trevliga och bra idéer på riktigt. Som dessutom ska kunna fungera så att jag tjänar pengar på dem.

Listan på att göra saker i dag är väldigt lång. Och har därför börjat med ett nytt system. Tog fram ett block och skrev följande:

Anteckningsblock

Tanken är nu att jag varje dag ska skriva upp dagens händelser. Det som inte blir klart – flyttar jag automatiskt över till nästa sida. Och så fortsätter det. Så glömmer jag aldrig att göra någonting.

Alltså – grejen är givetvis den att jag har haft tusen sådana här system. Ibland digitala ibland analoga. Vi får se hur det här slutar. Men jag gillar att jag har gjort en etikett. Det kändes bra. Även om texten bakom lyser igenom.

Inte bara programledare.
Många tror säkert att jag bara är programledare. Men jag gör en massa andra grejer. Är otroligt intresserad av E-handel och företagande och försöker hela tiden utveckla den sidan. Och det tar väldigt mycket tid… detta samtidigt som jag också skapar webbsajter åt andra och försöker hålla min tv-karriär(?) flytande…

Har en del riktigt roliga webb-projekt på gång… Ett som är sjösatt är www.tidningssok.se där man kan söka genom sveriges dagstidningar. Den här sidan är långt ifrån färdig och utvecklas hela tiden. Jag är inte ensam om att göra den utan jag har hjälp. Vi sätter oss ibland ner och funderar över framtiden. Just nu förbättrar vi sökfunktionerna, skapar några relevanta arkiv och jobbar på bättre bevaka-funktioner. Saker måste få ta tid.

Sen finns det flera webbprojekt i pipen… Som jag sakta börjar forma… Många bygger på samarbeten vilket är kul. Men långt ifrån alla samarbeten är klara. Det kommer ständigt nya idéer och personer – vilket är kul!

Firma tar mer tid än vad jag trodde
Jag borde nog starta en firmablogg – här på bloggen… För det finns så otroligt mycket att säga och skriva om hur det är att driva firma. Och vad personer säger om det runt omkring. Och vilka svårigheter man utsätts för… För att inte tala om vilka dåliga skyddsnät det finns för företagare.

Intressant.

Nu måste jag arbeta vidare på min lista. Ska nog också ha ett block som jag kallar för ”Tankezoo – Visioner”… Ja Tankezoo är mitt firmanamn om ni inte visste det. Och just det.

Tjao!

Markus

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.