Tid för tankar

By 30 mars, 2016januari 2nd, 2017Blogg

klocka och pilbågeJag har tänkt på det här med tid för egna tankar. Som barn älskade jag att sitta på mitt rum och fundera på saker. Jag satt alltså inte i en filosofisk position med armen på ena knäet och vilade huvudet i handflatan. Nejdå, jag satt och uppfann prylar. Det var alltid ett nytt projekt. Ibland byggde jag saker ihop med kompisar. Men ofta byggde jag helt själv. Jag älskade det. Det uppstod ren harmoni i de ögonblicken. Jag hamnade i flow. Kunde sitta i timtal och lösa problem. Alldeles själv.

Tänker ibland på den självheten. Eftersom det var en självvald ensamhet – så får man nog mer kalla den för självhet. Tror det är en del av mig. Det är nog därför jag ibland hamnar uppe på nätterna. Sitter med datorn. I en slags trans. Ofta med programmering. För att det är nog som mitt eget Sudoku. Det kräver sitt fokus. Men det är ändå en avkoppling. Min hjärna lägger pussel.

Lärde mig vid ett tillfälle, under en av mina större filosofiska tider i livet, att pilbågsskytte nog var den bästa formen av avkoppling(läs närvaro i stunden). Troligtvis av samma skäl. Det är du. Det är pilen. Det är målet. Du hör din egen andning. Du spänner bågen. Släpper. Ser resultatet. Gör en nästan omedveten analys. Gör om det. Gör bättre. Den loopen är intressant.

Nu ska jag kliva in i min inkorg. Kör Google Inbox. Kolla upp det om du inte gjort det. Bästa funktionen är såklart att jag kan Snooza email. Revolutionerande när den kom med Mailbox App (som tyvärr lagt ner) och idag, åtminstone för mig, helt avgörande för min dagliga struktur.

Håll i hatten!
Mackan

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.