Första gången för första gången

By 6 mars, 2012Blogg

När man har fått en liten flicka är det som att jag ser världen genom hennes ögon. I alla fall lite grann. Fullt ut skulle bli väldigt komplicerat. Och det skulle ta tid att vänja sig. Det skulle såklart fungera tillslut det också… men tydligen är det så att synen bara når typ 45 centimeter. Och med den synen skulle jag till en början inte ens hitta fram till kaffebryggaren. Jag skulle inte heller se mina egna fötter. Vilket givetvis skulle skapa en hel del problem. Eftersom de är ganska stora.

Dessutom skulle jag behöva bostadsanpassa lägenheten och det skulle kosta massa pengar. Då skulle jag behöva arbeta extra – kanske på Rapport eller nåt. Och hur skulle det fungera? Jag skulle ju inte ens se promptern. Så då skulle jag få hitta på nyheterna. Då kanske jag hittar på nåt dumt som gör att två länder hamnar i konflikt. Allt detta grund av att jag såg världen genom min lilla tjejs ögon. Dessutom, har jag hört, skulle färgerna gul och röd synas lite extra starkt. Då skulle min egen spegelbild vara lite halvt bisarr med mitt röda hår och gula fräknar.

Men, nu är det ju inte heller så. Jag har ju faktiskt min egen syn. Men jag kan föreställa mig, åtminstone lite grann, hur det är att plötsligt dyka upp i världen här.

En av de saker som blir väldigt lustig är att allting är nytt… Det tog inte lång stund efter förlossningen så viskade jag till min fru. ”Nu åker vi hiss för första gången med lilltjejen”. En stund senare viskade jag igen: ”Nu går vi i trappor… ja, för första gången alltså…” Och så där höll det på. Första gången vi tvättar händerna, sover… och nu sist ”första gången vi går ut med barnvagn”.

”Första gången” vi stannar till och vilar på promenaden.


”Första gången” utomhus och ”Första gången” utomhus med napp!


”Första gången” han puttar på barnvagnen med lilltjejen i. Det finns så mycket att säga om den här bilden och det där leendet.

Vi hörs!

14 Comments

 • Therese skriver:

  STORT grattis till eran tjej! Det största äventyr ni någonsin kommer vara med på börjar nu 🙂

  Jag bara måste ju få fråga, eller min son undrar, och jag för hans talan. Ska du sluta på bolibompa? Eller kommer du komma tillbaka? =)

  • Markus skriver:

   Jag kommer tillbaks. Var så säker! Självklart kan jag inte jobba där för alltid. Men har tänkt jobba där ett tag till i alla fall 😉 Ett bra tag till.

 • Sara skriver:

  Otroligt vackert o inlevelsefullt. Barn är lycka 🙂

 • Martina skriver:

  Du beskriver precis det vi tänkte med första barnet. När andra barnet kom så hängde han ju liksom bara med haha

  Dottern blev förresten så glad idag när vi såg dig den där superkorta biten i omslaget om snor i ”Biss och Kajs”. Jag tror minsann att hon saknar din nuna en aning 🙂

  • Markus skriver:

   hehe, jag förstår att på andra barnet så går det nästan inte att ha samma fokus liksom. allt annat händer parallelt ju och det gäller att hänga med! kul att hon saknar mig. jag kommer tillbaks!

 • Jennie D skriver:

  Hahaha vad roligt beskrivet det om hur du skulle se saker och ting. Det om rapport och promptern och att hitta på nyheter, just det om att hitta på nyheter låter UNDERBART i mina improlängtande öron 🙂
  Och gud så fina ni är, på prommis med nya lilltjejen.
  Och så undrar jag också såklart om det nu är så att du slutat eller ifall du kommer tillbaka. Jag gissar på det senare.
  Njut i stora lass!
  Kram
  Jennie

  • Markus skriver:

   Tack för alla fina ord! Impro kring nyheter är ju både tacksamt och kul 😉 Har ej slutat. Är bara pappaledig. Mina tio dagar – som nog blir 12 dagar faktiskt. KRAM JEMPIE!

 • Terese skriver:

  Grattis till erat underverk!
  Ta hand om er & njut av att få upptäcka världen på nytt!
  KRAMAR
  Tessan, Gustav & Albin

 • Tessan Hilton skriver:

  Leendet säger ju allt.
  Det är kärlek, lycka och framförallt meningen med livet 🙂
  Otroligt glad för eran skull!
  Vagnspromenader är bland det mysigaste man kan göra tillsammans.
  Ta hand om er!

 • Grattis till skatten och välkommen tillbaka i rutan, min dotter har saknat dig!!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.