Jag är nog en e-bonde

By 25 augusti, 2011Blogg

Jag söker efter ett uttryck. En titel. Jag arbetar ju med allt. Ett tag tyckte jag att det var dumt. Att det inte var så det var menat. Jag sa ibland högt:
– Det här moderna med att alla ska göra allting, jag tror inte riktigt på det.
Idag vet jag inte längre. Klart att alla inte ska göra allt. Men, jag känner starkt att jag vill göra allt som jag gillar att göra.

Ibland bygger jag en robot åt ett teaterprojekt. Eller så snickrar jag ihop en webbsida. Det händer att jag fotograferar bröllop och pressbilder. Eller lägger ett golv åt en kompis. Programleder i teve. Ibland ligger jag vaken på nätterna och skriver skämt eller antecknar små affärsidéer. Bygger, skapar, känner efter, känner före och gör. Jag älskar att göra. Inte tänka för länge. Gör bara!

Jag försöker leva efter det. En aning svårt. Ibland behöver man ju stoppa sig själv. Hur många idéer kan jag jonglera med samtidigt. Många, väldigt många, men inte för många. För då tappar jag nåt i marken.

Ordet jag söker efter är kanske e-bonde. För jag känner mig som en bonde. Eller så som bönder var förr. De brukade jorden. Skötte om djuren. De hade lösningar på problem de stötte på under sin tid som bönder. Jobbade med händerna. Så känns mitt liv. Jag brukar det jag har runt mig. Använder min kunskap och kreativitet. Gör om det till idéer. Som jag matar med omsorg, tankearbete och får att växa. Idéerna blir sen till saker, tankar, skrift och känslor.

E-bonden Markus är nog här för att stanna. Kanske är du också en e-bonde?

Allt gott i livet.

Markus

PS. En del väljer att kalla sig för entreprenörer. Jag med ibland. Men… bonde-symbolen är för mig mer lik mitt eget levene. DS

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.