Nisses ekonomiska tips!

By 28 oktober, 2009Blogg

Nisse20091028729

Nisse och jag brukar träffas lite då och då för att luncha. Nåt som är roligt med Nisse – det är att vi alltid snackar massa konstiga grejer. Inte allt för sällan glider vi in på att snacka riktigt tabugrejer. Exakt vad det är vi pratar om – vill jag inte ta upp på bloggen. Men det är bra! Jag gillar folk som lyfter stenar ingen annan vågar lyfta. Och det finns ganska gott om dem. Fast jag är rätt van vid stenlyftning själv faktiskt.

Jag lyfte för övrigt ämnet Pengar vid lunchen idag. Och Nisse satt och fundera en stund under tiden han stack gaffeln i det sega köttet som det bjöds på. Ja, stället vi går till är kanske inte så bra, men det har blivit vår mötesplats. Han sa något intressant, och som är så självklart men ändå inte. Det var ungefär: det spelar ingen roll hur mycket pengar som kommer in, det är vad du lägger dem på som räknas.

Den tanken gillar jag. Den är inte revolutionerande – men ändå, väldigt tänkvärd. Vad spenderar jag mina pengar på? Det jag lägger pengar på – göder jag. Jag tillför energi till det. Jag fråga hur man borde förhålla sig till pengar generellt. Och fick svaret:

– Tjäna mycket pengar.

Vet inte riktigt varför han svarade så. Det kändes otippat. Men sedan upprepade han det han sa innan. ”Det är inte vad som kommer in – utan vad som går ut som är intressant. Hmm… ”

Så det är det jag bär med mig idag, efter vårt möte.

För övrigt visa det sig att Nisse har jobbat 15 år med bokföring. Och han började rita upp olika diagram som jag försökte förstå. Det var fantastiskt inspirerande. Vi blev båda väldigt förtjusta i de olika symbolerna och diagrammen. Tillslut förstod ingen av oss någonting och jag hämtade mer kaffe.

Och nu ska jag sätta tänderna i bokföringen. Tjoho! SPCS here i come!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.