Ett fall för Louise med Linda Nyberg

By 15 oktober, 2009Blogg

Ett fall för Louise

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Nu är det snart dags. Premiären av ”Ett fall för Louise”. Linda Nyberg som är så otroligt skön person – som alltid stannar och snackar en stund med mig i kafét – ska nu lansera det här nya programmet.

Någonting säger mig att det kan bli lite speciellt. Det kan nog bli lite liv i luckan. Hoppas det. Det känns som om redaktionen tänkt rätt. De låter Louise sätta luppen över föräldrarnas beteende. Bra. Och inte som så ofta annars – över barnet – vars beteende på många sätt är ett resultat av föräldrarnas uppfostran (medveten eller omedveten)

Linda och Louise fick i morse i SVT:s morgonsändning frågan om de hade tänkt igenom att föräldrarna kan komma att hängas ut och att det kan få konsekvenser i deras vardag. Bra fråga. Man undrar varför den inte ställts för alla de barn som råkat hamna under luppen och kameran i t.ex. Supernannyn… Vem frågade de barnen innan kamerabandet började rulla? Så fort det blir vuxna – då startar en sådan debatt. Det är intressant. Barnen glöms ofta bort. Tänker också på den reklamen som mobiloperatören TRE gjorde. Något slags familjepaket där man kan se var sina barn befinner sig med hjälp av mobiltelefonen. Bra på ett sätt, en fantastisk teknik för alla oroliga föräldrar. Så klart! men samtidigt… var va integritetsdebatten? Den skulle finnas där om vuxna var övervakade via sina mobiler… Eller, hur är det med skolmaten? Vilken kvalité håller den? Skulle vuxna acceptera den? (Nu har det ju äntligen satts fokus på skolmaten)

Det är inte ovanligt att barn utsätts för något som för vuxna skulle varit helt otänkbart. Och framförallt – man frågar inte först… och man frågar inte sen.

I ”Ett fall för Louise” är ett tvärtomfokus. Eller kanske snarare rätt fokus!? Spänannde! Jag ska titta, dock i SVT-play, jag hinner inte glo på TV på bestämda tider. Det är svårt.

Här är info saxat från Aftonbladet där du också kan läsa mer om programmet.

”SVT:s nya föräldraserie ”Ett fall för Louise” med Louise Hallin och Linda Nyberg startar på torsdag 15 oktober klockan 21.35 i SVT 1. Det blir tio program.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.