Videobloggeri och glåpord

By 3 oktober, 2009Blogg

Hej på er alla

Sitter och funderar på allt möjligt. Har en stund över och då fyller jag snabbt den med tankar om projekt. Om min hjärna var en mobiltelefon så skulle den bli sådär varm ni vet. Så att man inte kan hålla den i handen särskilt länge utan att bränna sig. mohaha…

Jag har börjat videoblogga. Vad intressant, tycker jag. Det blir så konstigt. Det skrivna ordet har jag bättre koll på vad det gäller bloggeri än video. Ändå är jag ju proffsig i TV och vet precis hur jag ska föra mig när kamerorna kommer fram. Men att blogga med sin mobiltelefon blir väldigt naket. Det blir pang på verkligheten. Utan redigering. Och varje tvekan, varje osäkerhet syns. Intressant.

Tänker också på alla de unga tjejer  (det är fler tjejer ) som bloggar och videobloggar. Och som dagligen får stå ut med kommentarer som den här:

”Men din dumma jävel, det böjs inte efter neutrum. Läs lite grammatik ditt äckel”

”ät skit din efterblivna åsna. När du kommer ur fjortisåldern kommer du förhoppningsvis att titta tillbaks på dej själv och se att du är efter mentalt.”

”sorgligt bruden, vakna upp!”

Det här är saxat ur kommentarer från Dessies videosnuttar på Youtube. Det är skamligt. Det är otroligt pinsamt att människor kan vara så hårda mot andra människor. Så otroligt kalla och elaka.

Givetvis är det människorna som kommenterar som någon gång kommer vakna upp och undra vad de höll på med.

Låt människor få uttrycka sig i video. Låt människor få uttrycka sig i skrift. Ja, låt människor få uttrycka sig helt enkelt. Och låt dem få göra det utan att vara sådär obehagligt korrekta.

Jag är verkligen för ett samhälle där ordet får vara fritt. Och det innebär också att kommentarerna ska få härja. Men man kan inte annat än sörja över den hårda tonen. Särskilt när det är så enkelt att bara byta hemsida – klicka till en annan sajt om du inte gillar det.

Jag kör som sagt lite videobloggning nu. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag får liknande ord över mig. Intressant.

Markus

Ps. Fick lära mig av en kompis att ordet ”intressant” egentligen betyder något annat. hehe. Exakta översättningen har jag glömt – men han mena att det helt enkelt var mer åt motsatsen. Kan dock inte sluta använda ordet ”intressant”. Det andas eftertänksamhet och icke-dömande. Ds

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.