Titta! Det är Lätt att Laga!

By 13 augusti, 2009Blogg

Lätt att laga 2

I love this book! Hitta den i ett gömme i lägenheten. Väcker verkligen gamla barndomsminnen till liv. Fast egentligen använde jag inte den här boken så mycket. Utan mer ”Lätt att baka”. Den va liksom snäppet vassare. Jag minns att jag experimenterade mycket med chokladbollar… Det hände till och med att det sluta med havre och smör med socker på. Sen in i munnen. Hade nämligen lärt mig att det skulle gå att äta även för choklad-allergiker. Och det gick faktiskt. Helt ok smak. Även om det va väldigt smörig känsla.

Slog hur som helst upp en sida och satte igång. Jag gillade receptet och hur lätt det var att se hur jag skulle göra… Det var liksom bilder på allt. Skala potatis-illustration. Häll-i-mjölken-illustration och sådär…

Men, tyvärr, precis som vanligt så avslutar dom receptet med att skriva: Om du vill kan du ha i kassler. I så fall ska du backa till steg 2 och 3.

Grrr. Då är det ju redan försent. Klart jag vill ha i Kassler… De borde så klart ha skrivit det där om Kasslern när det eventuellt skulle varit dags… Jag följer verkligen ett recept uppifrån och ner… Det borde göras böcker för såna som jag, som inte vill läsa igenom allt en hel gång först och sen sätta igång…. Får skriva en kokbok någon gång.

Här är resultatet:

Potatisgratäng Lätt att Laga 2

Jag vet att du blir sugen… Det tar ungefär 1 timma och en kvart att tillaga… Ingen fastfood här inte.

Rock on

Markus

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.