Fördjupning ner i minsta detalj

By 30 juli, 2009Blogg

Hej hej på er!

Det är mycket som behöver fixas och göras. Ändå sitter jag på min kontorsstol och rullar tummarna lite. Å andra sidan gör jag saker. Men jag vet inte om jag värdesätter det jag gör tillräckligt högt. Och jag vet inte om det jag gör är tillräckligt viktigt.

Jag har massor med projekt i höst. För varje projekt krävs det planering och många smådetaljer som behöver lösas.

Nu har jag lagt några dagar på att hitta ett system i att styra upp vad som behöver fixas. Jag tror att det börjar likna något. Men när jag börjar leta efter det bästa systemet så dyker det upp nya frågor hela tiden – och nya möjligheter. Som sätter saker i nytt ljus och perspektiv. Vilket i sin tur gör att letande efter det bästa projektsystemet tillslut måste upphöra. Det är ett för djupt hål. Ju mer jag gräver desto mer upptäcker jag att jag vill gräva.

Så tycker jag att livet är på många sätt. När man skrapat lite på en yta så upptäcker man en helt ny värld. Och varje detalj i den världen är ännu en värld och så fortsätter det. Det går att fördjupa sig väldigt mycket i väldigt många saker. Och jag gillar att fördjupa mig. I relationer, i saker, i system, i – ja i allt.

Ändå vet jag att det inte alltid finns plats för fördjupning. Om jag skulle fördjupa mig i varenda grej som kom framför mig så skulle det tillslut inte finnas något kvar. Det skulle bara vara en enda stor fördjupning. Och utan en översikt ja, då står man där nere i fördjupningen och tittar upp. Man är fördjupad, men nergrävd.

Jag lär mig mycket nytt nu. Det är kul! Men snart måste jag sätta stopp för mig själv. Vänta… Fundera lite… och sen använda den nya kunskap jag skaffar mig för att göra något av den också. Kunskap blir inte riktigt kunskap förrän den har omsatts i praktiken.

Fast det är å andra sidan bullshit. Kunskap som inte blir praktisk utövning kan ju ändå vara kunskap. Hemlig kunskap. På nåt sätt. Den ligger där innanför. Inuti kroppen. Och väntar.

Ha det gott!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.