Samvetet är dyrt

By 28 april, 2009Blogg

Det finns ju stunder i livet då samvetet kolliderar med ens hjärnas tankar. En sådan grej har precis hänt. Jag får en möjlighet. Det låter klockrent. Men mitt samvete säger att jag måste göra en annan grej innan. Fast den andra grejen jag måste göra innan kan förstöra hela den här klockrena nya möjligheten. haha… Och det är cash iblandat.

Men jag tror att samvetet är dyrt. Det ska inte köpas alls billigt. Inte ens för 20 lax. Det kostar mer än så. Vad förlorar jag om jag börjar köpslå med mitt samvete? Väldigt mycket mer – jag förlorar ju delar av mig själv. Och det är så olika från person till person var samvetets gränser går.

Jag är så glad att jag hade samtalet med mamma och pappa i telefon. Det är gott att även i vuxen ålder kunna få känna sig liten. Känna att man ska ringa mamma och fråga om råd. Det  är fint och vackert och skitbra.

Jag vet hur jag ska göra nu – jag är ganska så säker på det – tror att jag ska sova och sen göra slag i saken. Jag ska göra som min mamma skulle gjort. Och jag ska göra som min mage säger. Det är samma den här gången (det är det ganska ofta). Jag vet att det är rätt på det viktigaste sättet. Men jag tror att jag karriärmässigt kan förlora på det. Men vad är viktigast. Karriär eller mitt innersta? För alla är inte det självklart. För mig är det – det.

Vilket otroligt kryptiskt inlägg. Ska berätta mer när det finns distans till alltihop.

5 Comments

 • Agnieszka skriver:

  hej igen,
  hoppas att du inte har något emot att jag kommer hit igen och läser det du skrivit.
  Jag tror på det du skriver, att man får följa sin magkänsla och välja det som känns rätt för en.
  Lycka till Markus! 🙂
  Vi hejar på dig! 🙂

 • Markus skriver:

  Läs på! Det är roligt att några läser 😉 kram!

 • Samuel Varg Thunberg skriver:

  Du har alltid haft en bra magkänsla och ett gott hjärta broder. Även om det är svårt att fälja det ibland så vinner man nog på det i längden.

  Allt gott/ Samuel Varg Thunberg

 • Tomas skriver:

  Det är inte alltid det går ihop nej. Frågar du mig så är det inre väldigt mycket viktigare än cash. Du kan inte laga ditt inre (om vi inte snackar ben och sånt) med tusenlappar.

  Du är en av de få människor som jag är helt övertygad om gör ett väldigt klokt och genomtänkt val Makkie.

  Lycka till med vad det än blir.

  Ps. Ska hälsa från i princip alla jag känner att du är en lysande stjärna på Bompa..

 • Markus Granseth skriver:

  Hej alla!

  Tack för fina, tänkvärda och betydelsefulla ord.

  Kramar

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.