Dokumentärer är som böcker…

By 8 januari, 2009Blogg

Böcker kan få en att förflytta sig. Man byter plats. Hamnar i en annan kontext. Och ibland lär man sig saker när man läser böcker. Dokumentärer är ungefär likadana. Man hamnar i nån annans liv. Bra dokumentärer skapar förståelse. Och ger svar på frågan ”Varför”.

Hoppas att jag någon gång får jobba med sådant material. Följa ett livsöde. Ställa dom svåra frågorna. Och sätta ihop det till 1,5 timmar som skapar förståelse.

Ja, det va några tankar.

Godnatt.

One Comment

  • Peter skriver:

    Apropå dokumentärer: min mormor hade blivit generad när jag ställde frågorna om Fridahs pojkvän Oskar i dokumentären. Man ställer inte sådana frågot till en ung dam. Så tänk på det när du gör framtida dokumentärer 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.