Ork Ork Orkidé

By 4 januari, 2009Blogg

Tja!

Idag hade jag tänkt att jag skulle va hurtig! Ni vet, gå upp tidigt, göra några ”viktiga” saker och sen bege mig ut med träningskläder på o jogga. Det har inte riktigt blivit så. Jag har visserligen gjort några viktiga saker, men inte i närheten av den nivån som min ambition va på…

Och solen skiner som bara den och jag har inte gått ut ännu. Borde hoppa in i duschen, tvätta mig o klä på mig jättesnabbt för att sen ta en promenad åtminstone och fånga några av dagens sista strålar innan det är för sent.

Imorgon är det jobb precis som vanligt. Fast inte riktigt som vanligt. Utan med något högre tempo. Det är liksom plattan i mattan från imorgon klockan 08:30. Ska bli skönt, men också ganska påfrestande. Å andra sidan inser jag att det finns fördelar med struktur o sådär. Nu har jag kört lite hur som och det är väl det man ska göra när man har ledigt.

Vill också, en dag som denna, bjuda på en orkidé.

Orkidé

Orkide

Orkide

Detta är en present från mig till Elisabeth. Alltså inte bilden, utan själva orkidén. Gav den till henne för några födelsedagar sen. Och den har stått i fönstret och sett extremt trist ut. Men så plötsligt börja det dyka upp lite knoppar här och där. Och det här är nog första gången jag faktiskt bryr mig om hur en blomma har utvecklat sig. Den har gått från hur trist som helst, till det här! Helt otroligt. Har bara ett problem. Blandar ihop ordet Orkidé med Hyacint hela tiden. Vet inte varför. Kanske för att jag inte har nån koll på blommor egentligen.

Gå nu ut, släpp laptopen och ta en promenad. Både Ni och Jag!

Markus

9 Comments

 • Peter skriver:

  Hela livet handlar om planering. Och en massa krav. Puh!

 • Markus Granseth skriver:

  ja. det är nog sant. puehhh!

 • Samuel Varg Thunberg skriver:

  Vad dåligt sambete jag fick nu för att jag inte tagit någon promenad eller något träningspass idag.
  Men wtf. Det är Söndag. Guds dag! Jag ska vila idag! 🙂

 • Markus skriver:

  hehe. för mig blev det bara en promenad till affären… alltid nåt i alla fall!

 • Thea skriver:

  Jag har faktiskt tagit en lång promenad på nästan 2 timmar i 18 minusgrader! Visst var jag duktig? 😉 Tur att jag har vovven som släpar ut mig oavsett väderlek. Väldigt fin orkidé förresten, är de inte svårskötta? För orkideér brukar vara dyra och man vill ju inte att de ska dö bara pang bom.
  Kramis!

 • Markus Granseth skriver:

  Ja. Duktig och kall? haha. jag klarade knappt att gå till affären.

  Jag måste erkänna att det mest är elisabeth som tar hand om orkidén, men jag är mycket intresserad av utvecklingen.

  Den har typ legat i träda utan fina blommor i ett år eller mer och vi har inte vattnat den ofta. Och det behövs inte heller när den blommar. Sköter sig själv. Men den är ju rätt ful utan blommor, så på det sättet måste man ha tålamod.

  Hoppas du inte blir förkyld nu thea. efter din galet långa promenad.

  tja
  markus

 • Peter skriver:

  Jag gick till jobbet i 20 minusgrader. När jag skulle gå hem så frös min iPod ihäl. Men sedan levde den igen.

 • Markus granseth skriver:

  Det låter ju bisarrt. Som en slags ipoddöd. Då kanske du kan lyssna på låtar från coldplay, red cold ice peppers?

 • Samuel Varg Thunberg skriver:

  ipoddöd..? Jag har märkt att min mobiltelefon går in i ett långsammare tempo vid låga temperaturer. Den kanske också skulle dö vid -20? 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.