Provar mikrofonen Snowball från Blue

By 2 april, 2014Blogg

snowball-blueTjenare gänget! Jag älskar teknik. Och jag älskar ljud. Så jag kunde inte låta bli att beställa hem en Snowball-mikrofon från Blue. Jag har en anledning just nu också. Sätter nämligen slask-speakar i en redigering för ett nytt barnprogram som jag producerar och programleder. Då gillar jag tanken på att jag fort kan prova en speaker. Då behöver inte mikrofonen vara 100 procent heller. Utan jag ska ändå sätta om speakarna i en ljudstudio senare.

Jag har inte hunnit testa så mycket ännu. Men här kommer ändå några reflektioner. Första intrycket är att det är en gedigen kartong som den är inpaketerad i. Det känns proffsigt. Den extra lådan i lådan där en kabel ligger är onödigt krånglig däremot. Jag skar mig nästan när jag öppnade den delen av kartongen.

Tar upp mikrofonen och utbrister faktiskt ett spontant ”wow!”. Det är inte så himla ofta jag kommer på mig själv med att säga det. Men det är någonting med formen på den här mikrofonen. Och tyngden. Jag blev positivt överraskad av intrycket. Däremot inte av stativet. Shit vilket crappy stativ som ingår. Det va riktigt dåligt. Helt instabilt och oflexibelt. De skulle inte skicka med nåt alls tycker jag. Bättre att man hade fått köpa till ett separat.

Ljudet då? Hur låter det? Berätta Markus. Ja, jag ska. Jag har bara provat lite snabbt nu. Men jag är inte speciellt övertygad faktiskt. Det är en konstig klang i ljudet. Oavsett om jag arbetar med de olika inställningar kring upptagningen. Inte så himla vackert. Jag kör en NT1:a från Röde annars. Och det är tokmycket bättre ljud. Visserligen dubbla priset. Men ändå. Det är som en inbyggd kompressor på Tal-inställningen. Och jag får som en förvanskning i klangen på något vis. Jag skulle aldrig kunna sätta en speaker och lämna till sändning med den här mikrofonen. Men det är möjligt att jag ångrar mig. Jag återkommer om detta!

Så summa sumarum än så länge: kul produkt! billig som stryk! helt okej ljud – men inte proffskvalité. Inte ens semi-proffs. Utan typ lite under vad som faktiskt är okej. Rolig design. Dåligt stativ. Typ så!

Skulle jag rekommendera någon att köpa den? Inte just nu. Men jag kanske ångrar mig senare som sagt.

Väl mött ha det gött!
Markus

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.