Djupdykning

By 7 augusti, 2011Blogg

Imorgon börjar strukturen. Ja, så är det faktiskt. Det kommer finnas väldigt många tider att passa så – allt annat
än struktur – vore opassande. Den kommer behövas.

Jag är riktigt trött idag. Skittrött, på ren svenska. Har varit och gjort en resa i min egen historia. Var nämligen till släktens gamla lantställe. ”Öststuga”. Den ligger inte i Ryssland utan helt enkelt i öster bara. Fast man säger inte sådär. Utan man säger mer Östuga…

Det är verkligen något speciellt att komma in i stugan. Lukterna. Fotografierna. Känslan. Knarret i golvet. Mycket värme och glädje.

Men jag blev trött av det. Alltså, sömnig typ. Kanske för att jag sov i tvsoffan(ganska hård, bäddmadrass à la 60tal), eller för att mina underbara brorsbarn både skrikgråter på nätterna, går i sömnen eller börjar morgonen med att hoppa i tvsoffan (där ju jag ”sover” om du minns). Men, mest är det nog den inre resan jag blir trött av. Den är fin och djup. Men när man dyker djupt, räcker inte snorkel, utan man måste upp till ytan – till vardagen – för att vila och hämta andan.

Ibland är det ju tvärtom. Eller hur. Man
måste fly sin vardag för att äntligen få djupdyka.

Hur som. Nu ska jag sova! Kolla tiden. Imponerande!

Frid, kärlek & förståelse!
Markus

Ps. Mina brorsbarn får skrika och gråta och hoppa runt i tvsoffan hur mycket de vill. Okej, jag blir trött av det. Men att få vara där, i öststuga, med dem. Är stort. Det är som att cirkeln i alla fall börjar att sluta sig. Det fanns liksom vuxna att tillgå i öststuga när jag var liten. Som jag kunde hoppa på… Ds

2 Comments

  • Agnieszka T skriver:

    oj, vad bra du skriver! 🙂 jag kommer att droppa in här oftare. Det lovar jag 🙂 Ha en fin dag. Kramar,
    A.

    • Markus skriver:

      Hej! Tack ska du ha! Man gör sitt bästa 😉 Lite vardagstankar som flyter runt och skrivs ner… Ha det riktigt bra själv!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.