Klass 9A, kaffe, manus och lokaler…

By 1 februari, 2011Blogg

Godmorgon!

Riktigt bra start på dagen. Sov länge – men kom ändå fort iväg. Det bästa av två världar på nåt sätt. På schemat idag: kaffedrickning, manusskrivning, lokalletning, listning av lägenhet, slipning av möbel. Bra dag och jag har ett bra och roligt liv.

Igår tittade jag på Klass 9a. Otroligt imponerad av allt faktiskt. Både framför och bakom kameran.

Så smärtsamt klarsynta elever när de recenserar sina lärare. De vet precis vilka brister läraren har. Och vilka modiga lärare. Att ta kritik är inte lätt. Och att dessutom vara lärare som egentligen ska lära och bli undervisad – inför hela svenska folket. Det är mod. Många skulle bara springa därifrån. Kanske får vi se en springande lärare i kommande program? Vem vet.

Intressant är att lärarcoacherna har en stil som är auktoritär. De pratar om att vara en ledare i klassrummet. Är lärare och ledare samma sak? Kanske. Hoppas vi får veta mer om det framåt. Men det känns precis som med alla Nannyprogram som dök upp för några år sedan. Det handlade då om att vara rak, tydlig och kärleksfullt hård mot barnen. Är det samma visa den här gången? Det dröjde ett tag då – sen kom kritik mot uppfostringsmetoderna. Kommer det dyka upp kritik mot coacherna?

Hur som helst. Jag tänker sitta klistra vid varje sändning – och missar jag en – så finns ju alltid SVTPLAY.SE

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.