Är Du hjärntvättad eller?

By 24 maj, 2010Blogg

I dag är det en lugn dag. Jag sitter på mitt kontor. Har precis börjat sippa på första koppen kaffe. Och försöker att isolera mig litegrann.. Alltså, lägga undan mobiltelefonen… Inte kolla mailen varje minut utan kanske en gång i halvtimman och bara surfa på sådant jag tycker är intressant.

Som tro och vetande. Det är intressant. Det är en av grejerna i mitt liv som jag vill ska ta plats. Gärna mer än vad det gör i dag. Men allt går i perioder.

Jag råka hamna på bloggar om sekter. Per Kornhall har gett ut en bok om sitt liv i Livets ord… Och hur han lämnade. Kanske något att läsa? Hamnade sedan på Bluefree’s blogg. En kritisk blogg till religioner och Gud/ar… Hen kallar till exempel Jesus för diktator. Själv är jag troende sökare. Har dock inte sprungit på Jesus som diktator när jag själv förkovrat mig… Men ändå intressant att läsa. Hitta hur som helst den här filmen – och det är en rolig reflektion.

Jag började i alla fall garva. Det är fantastiskt sant. Och väldigt humoristiskt berättat. Kanske inget nytt under solen. Men en stilla påminnelse. Det finns inte mycket att tillägga. Bara en förundran över hur vi är. Vi människor. Och vad vi får våra ideal och idéer ifrån. Helt klart kul.

Håll i hatten!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.