Bil, elcykel eller elmoped? Hjälp!

By 17 maj, 2010Blogg

Jag är så otroligt sugen på att skaffa mig något slags nytt fordon. Allt för ofta krånglar det i kollektivtrafiken och jag är trött på onödiga entimmarsresor… Särskilt när jag vet att det finns varianter som kan ta mig dit jag vill på cirka 20 minuter. Från där jag bor till SVT är det 7,5 km. Det tar 25 minuter att cykla. 40 minuter (i bästa fall) kollektivt – men då har jag inte räknat med att jag missar bussen. Eller att något är inställt. Samt att det kanske är sen kväll. Och då går trafiken ganska sällan.

Nä – något måste göras. Cykla går inte särskilt bra. Jag kommer alltid fram svettig dit jag ska. Och stor del av året är det kallt. Då blir jag blöt i kyla. Och kall om öronen. Nä, jag behöver någon hjälp.

Så då finns väl följande alternativ för mig.

1. Bil, hybrid.
2. Elcykel.
3. Elmoped klass II.
4. Elmoped klass I.
5. Promenera.

Bil försvinner ganska raskt. Vi har ingen parkeringsplats. Och lägga 1500 kronor i månaden på parkering + tullavgifter. Njae, det känns inte fräscht. Dessutom är det en stor investeringskostnad.

Elcykel – ja det kan verkligen vara något. Men jag är ändå rädd att det blir cykelkänsla… alltså, kanske ändå lite svettig på ryggen. Jag kommer nog inte kunna låta bli att trampa. Och ringklocka samt lyse kommer säkert pajja. Fördelen är väl dock att om batteriet tar slut så kan jag komma hem ändå. Bara att trampa liksom.

Elmoped klass II. Känns som ett bra alternativ tror jag. Jag kommer dit jag ska utan ansträngning. Jag får köra på cykelbana enligt lag. Och jag sitter nog rätt så bekvämt. Nackdelen är väl att det kan kännas lite töntigt kanske.

Elmoped klass I. Ut i vägen… Men får köra 45 km / h. Fräscht! Fast shit vad slött och bland farlig trafik. Nej tack.

Promenera. Ja, varför inte. Det enda dåliga är tiden. Annars bekvämt. Lätt att göra. Och jag får motion. Det står rätt bra till.

Men om jag ändå ska välja elcykel eller elmoped. Vad tycker ni? Här är några varianter jag funderar på.

Snygg cykel. Och bild stulen från www.lifebike.se som också säljer dessa rätt snygga varelser.

En läckerbit från Zetcity / Zetelectric. Och snygg unisexmodell.

Eller en cool elmoped som går i 25 kmh i timmen. Alltså Klass II, också från Zetelectric. Men hur långsamt är inte 25 då??? jag försöker tänka efter… Men visst är det rätt snabbt om man kan hålla det konstant??? Borde kunna komma mina 7,5 km på cirka 15-20 minuter…

OKEJ! Vad är era erfarenheter? Vad skulle Du välja? 7 km enkel väg åker jag ganska ofta. Och jag ska ju hem igen! Funkar elfordonen bra eller dåligt? Jag behöver HJÄLP!  Vill helst inte lägga mer än 10 tkr på fordonet. Och det ska vara billigt i drift.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.