Hemliga klubben med Markus och tant Lyckra

By 3 februari, 2010Blogg

Tja guys!

Detta är saxat ur pressreleasen! Publicera gärna vidare! Klistra in i era tidningar. Blogga om det eller liknande. TJOHO! Det här ska bli sköj! /Markus

Markus Granseth och Tant Lyckra

Foto: Carl-Johan Söder / SVT

Bolibompa-profilen Markus Granseth är tillbaka i SVT. Han är programledare för barnprogrammet Hemliga klubben, som har premiär i SVT Barnkanalen fredag 26 februari. För manus står Jan Vierth och Anders Sparring som låg bakom 2009 års julkalender Superhjältejul.

Någonstans, mitt i allt bråte i Bolibompastudion, har en liten tant flyttat in. Tant Lyckra heter hon och är en mycket hemlig dam. Den enda som vet om att hon finns där, och gärna hälsar på, är Markus Granseth. Tillsammans bygger de nödvändiga och mindre nödvändiga saker som kan vara bra att ha. Markus har en fantastisk verktygslåda som innehåller det mesta, men trots det är det ändå alltid något som saknas. Tant Lyckra får därför motvilligt ge sig ut på hemliga uppdrag och hämta det som behövs för att bygga klart uppfinningen – och då kan allt hända.

Dockan Tant Lyckra är gjord av Helena Bäckman, på produktionsbolaget BLA, som även ligger bakom dockorna till Höjdarna, Hotell Kantarell och För alla åldrar. Tant Lyckra spelas av skådespelaren Calle Jacobsson.

I slutet av mars lanseras även Hemliga klubben på svt.se/hemligaklubben. Där kommer alla barn kunna pyssla och spela spel tillsammans med tant Lyckra.

Producenter och regi: Frida Leksell och Maria Bermann
Manus: Jan Vierth och Anders Sparring
Fotograf: Peter Fredlund
Scenografi: Robert Komarek
Projektledare: Monica Åhlén

SVTB fredag 26 februari kl 17.45: Hemliga klubben

One Comment

 • Anna-Carin Thorén skriver:

  Hej Marcus!
  Hade en liten Ella som nästintill grät av glädje när vi hörde att du skulle komma tillbaka till bolobompa.
  Jag hörde ett illtjut från soffan och sprang in…och där satt hon och pekade på tv:n.
  Där var du!!
  Så nu är vi bänkade framför tv:n från 17.45 på fredagar.

  Måste berätta…den där fina bilden som hon fick (som har hedersplats i köket) har följt med till dagis och där har hon visat upp den och berättat att hon har fått den av sin vän Marcus…
  Du är efterlängtad!

  Kram/Anna-Carin och Ella (som nu har fyllt 4 år)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.