Mac och pc. Varumärke mot prestanda.

By 30 mars, 2009Blogg

Jag blev precis flinad åt i en datoraffär. Eller dator och dator. Jag va i en macaffär. Jag frågade enligt dem en superkorkad fråga, och i deras värld är den nog det. Jag ville veta om de hade en laddare med inbyggd airport express. Jag skulle givetvis inte ha den själv men jag hade fått för mig att de sålde såna. Kanske lite korkat på ett sätt, men hemma hos oss skulle det va perfekt.

Jag fick iallafall ett ’jalillavännendusomintekannågontingomdatorer-leende.’ Det var nog det första leendet på det sättet sen jag var en liten grabb och battlade mot butiksbiträden i prestandasnack. Jag hatar det leende. Berättade för honom att jag såg hur han log och han skämdes. Sen försökte han sälja en mac till mig. Korkat.

Jag förstår att han visste på en bråkdelssekund att de inte hade någon laddare med router. Med tanke på att macsortimentet är så begränsat. Nä, tacka vet jag den fria datorvärlden. Bra prestanda till lågt pris och med valfrihet. Jag förstår inte hur man kan vilja låsa in sig själv i en äpplevärld.

Samtalet slutade med att jag inte skulle ha någon mac från dem eftersom jag sedan barnsben byggt mina egna. Han förklarade att man kan bygga en mac också. Från 26tusen och upp till 250tusen kan du bygga den för. Jag tror han mena att man kan be dem skräddarsy den, man väljer delar och de sätter ihop. Förresten vilket sjukt pris. Jag skulle vilja se vilken prestanda jag kan sätta ihop på den fria sidan för en sådan slant. Galet.

Nu ska jag sluta gnälla över mina datorkomplex. Rock on! Solen skiner.
Markus

3 Comments

 • Samuel Varg Thunberg skriver:

  Yep! Long live PC! 🙂

 • Anton skriver:

  Tråkigt att det var en sådan märklig människa som jobbade i mac- butiken. Jag köper mac för att jag är lite korkad. Å även om mac är otroligt begränsande i allt de gör (se bara på iPhone) så paketerar de det på ett sätt så att jag förstår. Från hårdvara ner till operativsystem så är allt självförklarande. Hämmande för MacGyvers men skönt för mig som bara vill att allt funkar och inte hur det funkar.

 • Markus skriver:

  Yeah Anton!

  Du har givetvis rätt. Det finns en marknad för allt. Och absolut – deras system är snyggt och paketeringen är grym.

  En sak jag sällan pratar om är att min näst första dator va en mac. Och sen körde vi Mac på medieprogrammet. Så jag har kört det – och i mjukvarumiljö är det ju ingen större skillnad.

  Jag var upprörd denna dagen då texten skrevs… Men står fast vid att det är bättre att stödja en friare marknad.

  Rcok on!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.