Canon EOS 500D ännu en utmanare

By 26 mars, 2009Blogg

Nu händer det grejer – IGEN!.

De digitala systemkamerorna tar allt mer mark. Jag älskar att de nu kan filma. En del seriösa fotografer tycker att det är onödigt. Att man ska renodla varje produkt för sig istället. En bra kamera ska inte kunna både fotografera och filma i samma produkt. Nä, allting ska vara separat. Kamera för sig, videokamera för sig. Själv är jag big fan av integrering av funktioner. Ju mer saker i samma pryl desto bättre! Anledningen! Jo, jag har begränsat med utrymme hemma och jag har begränsat med pengar, och jag har begränsat med armar. Ska jag t.ex. på ett bröllop vill jag inte både släpa med mig en skitbra systemkamera och en skitbra kamera.

Canon har nu släppt EOS 500D. En bra utmanare till Nikons D90. Jag är ganska säker på att Canon kommer leverera bättre. Men jag vet inte. Har inte sett något videoklipp ännu. Och jag vet inte ifall Canon 500D har en mikrofoningång. Har också hört tyvärr att det i FULL HD-inspelning inte funkar med 25frps. Vilket ju är katastrof enligt mig. Canon kör på 20 frps. Vem kör det? Helt märkligt. Däremot i 720P kan du filma i 30frps. Vilket ju funkar fint. Det är ju NTSC-Standarden och en snabbkonvertering kommer funka svinbra tror jag.

Här kan ni läsa mer om Canon 500 D – som enligt mig just nu är en shysst kamera som kommer ha en helt OK prislapp för oss som är intresserade men inte är värstingar:

Rock on!

Markus

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.