En dag i Kaffets tecken

By 22 maj, 2012Blogg

Jag drack kaffe klockan 20.30. Dumt gjort. Jag vet att jag inte ska. Men ibland kan jag bara inte låta bli. Särskilt inte efter en dag som nästan bara handlat om kaffe. T.ex. långa diskussioner om kaffebryggare på twitter. Alltså – diskussioner på twitter om kaffebryggare. För det finns inga twitter-kaffebryggare vad jag vet. Om det fanns skulle de säkert bara brygga 144ml kaffe åt gången. Vilket skulle vara alldeles för lite för en sån som jag. Fick en del tips – en del tycker att Kapselkaffe suger – andra älskar det. De flesta tycker att jag borde pressa kaffe själv. Gry Forsell svarade på Twitter att hon hatar Moccamaster. Att det är för många delar samt att droppskyddet bara krånglar. Jag kan hålla med henne till viss del. Men älskar bryggaren som vi har här hemma. Vi har dock fått byta ut just droppskyddet.

I morse mötte jag upp en kille som heter Hans. Jag skänkte nämligen bort ett campingbord och han ville ha det. Vi hade aldrig träffas förut. Det var trevligt. Han arbetade tydligen med personer med psykisk ohälsa. Enligt honom är det väldigt stigmatiserande att ha en psykisk sjukdom. Man talar helst inte om det – och man blir till slut sin diagnos. Arbetsplatsen som Hans arbetade på ville stödja dessa personer. Fint. Campingbordet var dock till hans semester. Han berättade väldigt inlevelsefullt att detta campingbordet skulle prydas med hans (Hans) kaffekopp. Och att han skulle vara vid kusten (tror jag) nånstans. Lycka till med det Hans. Härligt!

Försökte sen skriva lite manus. Men möblerade om istället. Som vanligt. Skjuter saker framför mig – tills det inte finns något att skjuta de fram till. Och då får jag det ur mig och ofta väldigt bra. Det blev i alla fall tre-fyra sidor manus som man kan njuta av i sommar.

Åkte in till SVT och Bolibompa. Försökte fickparkera snyggt. Men råkade sladda upp lite på en gräsmatta. En gick förbi. Jag vinkade och flinade och låtsades titta efter saker i handskfacket. Varför jag nu plötsligt behövde titta där. Idiot. Fick ordning på bilen. In och handla lunch. Skönt. Hade huvudvärk. Fick mat av Päivi i kafét. Hon hajade och fixade maten lite extra snabbt. Sen in till möte. Men hamnade istället i en annans möte. Yankhos. Bidrog med några idéer. Sen eget manusmöte. Idag dubbelt. Fyra manus avhandlades. Du kan se dem v22 och v23 på lördag i SVTB.

Drack Kaffe – igen. Åkte hemåt. För vi har hittat på en ny regel att vi ska laga mat varannan dag här hemma. Så idag var det mina matlagninskonster som skulle sättas på prov. Jag tryckte gasen i botten och verkligen överträffa mig själv. Det blev stekt falukorv med makaroner. Och lyssna på detta! Lätt-Creme-Fraiche hade jag i makaronerna. Stiligt. Till detta garnerade jag med tomat, sallad och gurka. Jag vet. Det låter avancerat. Men det var inte så svårt.

Jag är verkligen en duktig kock!

Nu sitter jag och väntar på att min dotter ska somna. Vilket verkar vara en ovanligt utdragen process. Tror hon är skitnödig. Och jag avskyr också att somna nödig liksom. Så hoppas hon får det ur sig.

I morgon bitti ska jag banda i Bolibompastudion. Trevligt. Funderar på att bjuda dit en tårta som gäst. Frågan är väl bara vad tårtan tycker om det. Gillar den t.ex. att jag vill äta upp den?

Svettig kväll. Allt gott.

Markus

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.