Mycket som händer, tjohoooo!

By 18 mars, 2009Blogg

Det är så mycket som händer överallt hela tiden! Och jag är inte den som bromsar, inte i första taget. Och även om mycket händer så känns det som om det finns en fin balans mellan alla händelser och att faktiskt inte bli för stressad. Min kalender är just nu fullproppad med olika saker. Och det känns gött. Och jag är glad att mitt kalendersystem som jag typ själv hittat på funkar så fint. En slags internetsynk via Nokia kalendern och min CNAME / Google Calender via Goosync. Wonderful! Och ibland är det så himla skönt när man köper rätt prylar. Köpte en kalenderkoppling för typ 500 kronor – och den är på livstid, 300 kronor var för ett år… Då tycker jag valet är ganska enkelt. Tror inte att företaget som ligger bakom tjänsten kommer finnas för alltid, men förhoppningsvis mer än ett år i alla fall.

Apropå att köpa bra prylar. Det här är min senaste fotoutrustning.

  • 1 st HotShoe blixt. Billig trådlös överföring (EJ IR!) från kamera till blixt.
  • 1 st Skitbra stativ
  • 1 st Softbox
  • 1 st blixt 430EX II

Dessutom har jag bett mamma sy små sandsäckar som jag kan ha vid blåsiga dagar. Egentligen skulle jag kanske kunna sy dem själv. Men mamma är rätt så mycket bättre på att sy och hon har dessutom fått en ny symaskin. Jag har ingen. Här är ett exempel på hur det kan se ut med den nya utrustningen.

Markus Granseth

Markus Granseth

Det är typ min första bild med Softbox-utrustningen. Har minskat effekten ganska mycket på blixten. Jobbar med kort skärpedjup (stor bländare). Vilket kanske märks, för skärpan på ögonen är sådär. Har så sköna sminkfläckar i ansiktet också, det är sminkrester från inspelningen på Bolibompa under dagen.

Ikväll blir det LILLA SNIGEL PÅ FINSKA! Har lyckats översätta den via en finsk kollega. Står i valet och kvalet. Ska jag köra den på synth eller på gitarr?

Efter sändningen blir det snabbt iväg o träffa Peter (cabinstreet) för vi ska på PopCirkus.

Ha en skön dag! Vi hörs!

Markus

PS. Grattis till svärmor som fyller år! Hurra för Lena! DS

4 Comments

  • Samuel Varg Thunberg skriver:

    Kul att se att du trivs med det du gör broder. Jag och frugan planerar en liten tripp till Stockholm framöver. Kanske kan ta en fika på stan då?

  • Markus skriver:

    tja vännen!
    ja! självklart ska vi ta en fika på stan! vad roligt! kram

  • Fridah skriver:

    Nästa gång du går på Popcirkus med Peter så vill jag också följa med.

  • Markus skriver:

    Absolut Fridah! Nästa gång är det bara att hänga på 😉

    Du var välkommen förra gången också.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.