Digital matbutik. Yes / No ?

By 14 november, 2008Blogg

Åhhh… jag va precis i matbutiken. Såg en lapp om att man kunde blippa varorna och sen betala själv. Vi blippade för fullt. Och vet ni! Det fungerade… Och vilket koolt kontrollsystem sen… Efter varje blipp så vägde den matkassen… Och kontrollerade att vi la i varan… När vi lagt i den lyste det grönt och då invänta den nästa vara.

Fick samtidigt en sorglig känsla i kroppen. Töntigt på ett sätt, för hur kul är det att stå i kassakö liksom?  Men, jag kände ändå, att det nya samhället som närmar sig inte alltid är så speciellt socialt… Kassörskan är plötsligt ersatt med en blippmaskin och våg. Jag frågade om det skulle finnas några kvar. OCh dom sa

– Jo, nu kommer det vara fler i butiken.

Jag har lite svårt att förstå varför det skulle bli fler i butiken för att det va färre i kassan. Jag har inte märkt att det saknats folk i butiken innan. Om det nu går att ta bort en tjänst, då gör man väl det. OCh sparar 40 tusen i månaden som företag. För det är väl typ vad en sån tjänst kostar, med sociala avgifter och allt.

Ja, hur som helst… JAg är upplyft av den tekniska utvecklingen. Det va trots allt grymt. Och väldigt smidigt. Mer sånt som underlättar. Det är det vi ska ha tekniken till. Att göra vardagen smidigare och inte krångligare, som mycket annan teknik gärna gör. Och detta tycker även jag som är ett teknikfreak.

Tjaråe!

3 Comments

  • Markus skriver:

    provskriver

  • Samuel Varg Thunberg skriver:

    får jag också provskriva? =)

    Nej men jag håller med om att det är lite sorgligt med allt blippande och allt mindre socialicerande i matbutiken.
    Jag kommer vägra dessa blippblopp-babylon-maskiner in i det sista! =)

  • Markus skriver:

    Yeah! haha… du får absolut provskriva… jag testa massa tekniska grejer, som verkar funka! hurra!

    JAg kommer nog inte vägra maskinerna. Smidigheten går före, tror jag… Jag ändrar mig jämt. Vi får se.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.